Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brons i USM till Utrikes

Gry Abrahamsson-Gjersvold såg till att en medalj stannade kvar i länet när USMs distanstävlingar avgjordes i Åsarna. Gry tog bronset i D15, en placering hon var riktigt nöjd med.

USM fortsatte under fredagen med distanslopp för landets starkaste längdåkare i åldrarna 15-16 år.

På förhand var länets förhoppningar på framgång ställda på Gry Abrahamsson-Gjersvold, Utrikes, och dessa motsvarade hon då det blev en tredjeplats.

– Jag hade kanonbra skidor och orkade hålla i hela loppet, berättar Gry som tack vare en mycket stark slutforcering tog sig upp på pallplatsen.

– Banan var jättetuff, summerar Gry Abrahamsson-Gjersvold.

I skuggan av topptrion gjorde även Elin Backén, Sveg, ett mycket fint lopp då hon tog en sjätteplats, 19 sekunder från silvret.

Segrade i klassen gjorde Frida Karlsson, Sollefteå, på ett mycket imponerande sätt. Segermarginalen till tvåan Ella Halvarsson, Stora Tuna, var en dryg minut.

I H 15-klassen tog Axel Aflodal, Sundbyberg en väntad seger. Aflodal har under många år varit ett nummer starkare än sina jämnåriga. Bakom honom kom klubbkompisen Johan Herbert på bronsplats och mellan Sundbybergsåkarna klämde sig Adam Westman, Alnö, in på silver.

En spännande strid utspelade sig i D16 där Moa Lundgren, Täfteå, tidigt tog kommandot men ju längre loppet led så kom Johanna Hagström, Falköping, närmare och på upploppet tog hon även de sista sekunderna som räckte till seger.

Tajt var det även i H16 och Erik Lieback, Ulricehamn, gick segrande ur striden mot Adam Persson, Eksjö. Segermarginalen blev en ynka tiondel.

Fina placeringar i 16-årsklasserna togs av Johanna Albertsson, Stugun och hemmaåkaren Carl Rotvold, Åsarna.  För båda blev det en elfteplats.

– Det kändes ganska bra loppet igenom, säger Rotvold  som laddar för kommande sprint och stafett.