Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bror Eriksson

Bror Eriksson, Vemdalen, avled 9 november 2011 hemma i det hus på gården Nyhus, ”oppi Nusan”, Vemdalen, där han var född, växte upp med två syskon och hade bott hela livet. Bror blev 85 år.

Han började tidigt att köra timmer med häst, bland annat vid den stora avverkningen vid Källberget 1950–51.

På 1960-talet arbetade han vid Sandkvists, nuvarande Vemdalia. När så Vemdalen fick kommunalt vatten blev han tillsynsman, först enbart på fritiden, men sedan på heltid fram till sin pensionering.

Bror gifte sig 1962 med jämnåriga Kerstin, född Ström, från Vemdalen. Han blev änkeman 1982.

Bror var sedan ungdomen medlem i IOGT-NTO logen Fridsbasunen 484. Andra intressen var foto och älgjakt. Han jagade i Galbergets jaktlag över 50 år. Under 1950-talet tog han bilder för ÖP:s räkning när deras reporter, ”Jaf”, John Fjellner, behövde en fotograf. Han fotograferade även privatpersoner för till exempel körkort och han framkallade bilderna i sitt eget mörkrum.

Han var också sonen behjälplig med renovering av gården samt vid bygget av familjens uthyrningsstugor på Vemdalsskalet.

Bror lämnar ett stort tomrum efter sig och sörjs och saknas av en son, syster, syskonbarn med familjer samt övriga vänner.

Sonen Bo