Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröt sig in i hus

Två 16-åringar och en 20-åring döms för att brutit sig in i ett hus i Mörsil i somras. De yngre pojkarna döms till ungdomstjänst. 20-åringen ska betala böter.

Annons

En grupp ungdomar hade samlats hos 20-åringen en kväll i juni. Under natten gick några iväg för att fiska. Den 20-årige mannen och några till kom då att hamna för sig själva.

De ringde till en av de dömda 16-åringarna och så var de fyra personer som tog sig in i huset genom att krossa en ruta i en altandörr. Inne i huset stal de smycken till ett värde 3 300 kronor.

Tingsrätten har inte kunnat komma fram till exakt vad som försiggått i huset, men rätten finner det bevisat att de tre dömda befann sig i huset.

Åklagaren ville att de skulle fällas för grov stöld på grund av förövarna brutit sig in i ett bostadshus, men tingsrätten menar att huset är obebott och att det nyligen varit inbrott i huset. I och med det ska brottet inte anses som grovt.

16-åringarna döms till ungdomstjänst i 30 respektive 40 timmar. 20-åringen döms till villkorlig dom och han ska betala sammanlagt 2 500 kronor i böter.