Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröt sig in i hus

Två 16-åringar och en 20-åring döms för att brutit sig in i ett hus i Mörsil i somras. De yngre pojkarna döms till ungdomstjänst. 20-åringen ska betala böter.

En grupp ungdomar hade samlats hos 20-åringen en kväll i juni. Under natten gick några iväg för att fiska. Den 20-årige mannen och några till kom då att hamna för sig själva.

De ringde till en av de dömda 16-åringarna och så var de fyra personer som tog sig in i huset genom att krossa en ruta i en altandörr. Inne i huset stal de smycken till ett värde 3 300 kronor.

Tingsrätten har inte kunnat komma fram till exakt vad som försiggått i huset, men rätten finner det bevisat att de tre dömda befann sig i huset.

Åklagaren ville att de skulle fällas för grov stöld på grund av förövarna brutit sig in i ett bostadshus, men tingsrätten menar att huset är obebott och att det nyligen varit inbrott i huset. I och med det ska brottet inte anses som grovt.

16-åringarna döms till ungdomstjänst i 30 respektive 40 timmar. 20-åringen döms till villkorlig dom och han ska betala sammanlagt 2 500 kronor i böter.