Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröt sig in på travet i natt– väckte hela kvarteret

En alkoholpåverkad man bröt sig vid 03.20- tiden in i domartornet och via travets högtalarsystem började han högljutt referera ett påhittat travlopp.

Martin Mattsson i Odensala vaknade upp mitt i natten. Det var något som lät.

– Jag uppfattade det som någon form av sportreferat så jag hoppade upp för att se om tv:n stod på, berättar han.

Genom ett öppet fönster insåg han att ljudet kom utifrån. Han nöjde sig först med det och stängde bara igen fönstret.

– Travet låg ju nära till hands att misstänka, men så tittade jag på klockan och det var mitt i natten.

Det som hänt något kvarter bort var att en berusad norrman tagit sig in på travet. Där upptäckte han att domartornet var upplåst. Väl där inne fick han dessutom i gång speakeranläggningen.

I sitt berusade tillstånd verkar han då ha fått feeling och genom den jämtländska sommarnatten ljöd ett engagerat travreferat från ett lopp som han bara satt där och fantiserade ihop.

• Fick du någon uppfattning om det var ett varmblodslopp eller ett kallblodslopp han refererade?

– Nä du, det var lite svårt att höra vad han sa sedan jag stängt fönstret. Det var liksom bara en megafonröst som ekade, förklarar Martin Mattsson.

Ni som brukar besöka travet vet förstås att det inte bara är travlopp som refereras. Mellan loppen spelas musik. Detta löste den tillfällige referenten genom att helt själv stämma upp i ett par sånger.

Någonstans där verkar grannarna ha fått nog och flera ringde till polisen.

En patrull ryckte ut men fann bara dörren till domartornet stod upplåst, men i övrigt var allt i sin ordning.

Polishund togs in och efter en stunds spårande återfanns den fortsatt högljudde och men då även lätt ångerfulle 34-åringen inte långt från travbanan.

Mannen placerades i en tillnyktringscell men längre fram på förmiddagen kunde han förhöras. Någon direkt förklaring till sitt spontana inhopp inom travsporten kunde han inte ge.

Efter förhöret skrev polisen på sin hemsida:

"Det har inte heller framkommit huruvida han har något onormalt intresse för trav". Efter förhöret blev mannen frigiven.

ÖP har under torsdagen varit i kontakt med norrmannen. Han avböjer alla former av vidare publicitet, men på en direkt fråga om han har ett stort travintresse säger han:

– Nej, jag har ju inte det. Det som hände var bara ett plötsligt infall.

Andra brott på travet:

Inbrott på Spiltas krog

Flera dagskassor borta efter inbrottet