Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade att halshugga man och döda hans familj – döms till böter

En man i 25-årsåldern hotade i december 2014 att halshugga en annan man om denne inte höll sig borta från hans flickvän. Han har nu dömts till böter för olaga hot.

Annons

Händelsen utspelade sig på en ort i Krokoms kommun och hotet ska ha pratats in på en telefonsvarare. Hot om att döda den andre mannens familj ska också ha uttalats.

I rättegången har den nu dömde mannen sagt att han inte kan minnas att det är han som har uttalat hoten eftersom han var full den kvällen. Dock har det utretts att han diskuterat med sin dåvarande flickvän om att den hotade mannen skickat SMS till henne.

Den målsägande har sagt att han känt den dömde mannens flickvän sedan innan de två träffades. Han ringde polisen direkt när han hört hotet. Han visste inte då vem det var som lämnat meddelandet men gissade att det var den nu dömde mannen.

Då den dömde själv sagt att det låter som han på inspelningarna, även om han inte kan minnas att han sagt de orden. Tingsrätten anser dock att det är han som ligger bakom brottet.

Straffet stannar på böter då hotet uttalats på distans samt att det gått en tid sedan brottet begicks. Mannen ska också betala 5000 kronor i skadestånd till målsäganden.

----

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

Länk till ÖP:s iPhone-app: https://goo.gl/QSzSm8

Länk till ÖP:s Android-app: https://goo.gl/usRKZl

Länk till LTZ:s iPhone-app: https://goo.gl/czcVdI

Länk till LTZ:s Android-app: https://goo.gl/ZT9S1N

Läs mer:

Efter misstänkta stöldförsöket på Brinkeboda – fyra har anhållits av åklagare

Förfalskade underskrift för att få bidrag – döms till böter

Jagade på annans mark – åtalas för jaktbrott

Annons