Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brown avskedas från Jämtland Basket

Jämtland Basket avskedar Ken Brown med omedelbar verkan.

– Han har brutit mot föreningens värdegrund vid upprepade tillfällen och har trots varningar inte ändrat sitt beteende, säger Peter Johansson.

Beskedet slår förstås ned som en bomb i basketjämtland. Ken Brown är en av lagets viktigaste spelare och även om hans formkurva dalat betänkligt under de senaste veckorna, skulle amerikanen haft en nyckelroll i avslutningen på säsongen.

– Det är olyckligt på alla sätt när vi kommer in i slutspel. Trist att vi inte kan optimera våra styrkor. Vi får hoppas att någon annan kan kliva fram och att vi kan bita ifrån oss i de sista tre matcherna och sedan även i slutspelet, säger klubbdirektör Johansson och berättar att värvningsfönstret är stängt och det därför inte går att värva in någon ersättare.

Jämtland Basket skulle ha kunnat se mellan fingrarna och accepterat Browns snedsteg just för att han är så viktig för laget, men det alternativet fanns inte.

– Vi har partners och ett samarbete som bygger på vissa krav. Graden eller nivån av det som Ken gjort vid upprepade tillfällen gjorde beslutet enkelt.

Handlar det om disciplinära saker som är gjorda utanför planen?
– Ja, det är inte saker på golvet, men jag vill inte gå in i detalj på vad det handlar om.

Ingen i Jämtlands ledning vill uttala sig om exakt vad Brown gjort sig skyldig till, men enligt uppgifter har amerikanen bland annat haft problem att anpassa sig till gruppen.

Han och de övriga spelarna har inte helt klickat.

Hur reagerade han själv när han fick beskedet?
– Det är alltid trist, men vi var båda eniga att det här var den bästa vägen att gå.

Jämtland är den andra klubb som Ken Brown tvingas lämna i år. Han började i Norrköping, men klubben valde att byta honom mot en större spelartyp, i det här fallet Jermont Horton.

Vi kan konstatera att Jämtland Basket på de två senaste åten inte haft något större flyt med sina utlandsguards.

I fjol tog man in tre man utan att få till någon fullträff. Mario Fernandes höll inte måttet utan ersattes av Ernestas Ezerskis, som inte heller lyckades. Värvningen av Nik Raivo blev ännu mer misslyckad eftersom han bara spelade två matcher innan han blev skadad och lämnade laget.

I år började Jämtland med Eric Mosley. Han började lovande, men hans dåliga försvarsspel tvingade Pontus Frivold att byta till Jawan Carter.

Carter blev en lyckträff, men efter tolv matcher blev han skadad och ersatt med Ken Brown.

Nu får Jämlandscoachen i stället lita till att Stefan Hellgren, Adam Darboe och Serabilo Boucari kan bära laget under avslutningen av säsongen.

Fotnot: Jämtlands nästa match är bortaderbyt mot Sundsvall på fredag.