Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brudparen i kö för yranvigsel i regn

Förra årets succé med drop-in-vigsel i samband med Storsjöyran upprepade sig. Brudparen köade tålmodigt i regnet på sin tur att få träffa prästen och sätta ringen på fingret.

För andra året i rad anordnade Svenska kyrkan drop-in-vigsel i samband med Storsjöyran i Marieby kyrkoruin. Giftaslystna brudpar lockades med enkel och kostnadsfri vigsel.

– Jag tror många tycker det är trevligt att gifta sig utomhus. Man behöver bara komma hit med en hindersprövning i handen, resten ordnar vi, säger prästen Maria Olofsson

Och det var många som kände sig manade till spontanvigsel på lördagseftermiddagen. Trots att lyckoregnet strilade från himlen stod brudföljena på rad för att få träffa de två prästerna på plats.

Första brudparet ut var Ulla Jonsson och Michael Olofsson från Frösön. De har känt varandra sedan högstadietiden men levt åtskilda i 30 år innan de av en händelse återförenades via internet.

– Det var väl dags att gifta sig nu, berättar Ulla Jonsson och sneglar kärleksfullt på maken Michael Olofsson som fortsätter:

– Drop-in-vigsel är så enkelt. Man slipper tänka på en massa saker.

Per-Olov Olsson, administratör på Svenska kyrkan, hade en svettig eftermiddag när han försökte pussla ihop tidsschemat för alla vigseltörstande brudpar som stod på kö utanför kyrkoruinen.

– Dyker det upp fler brudpar måste vi fixa fler tider eller kanske viga flera åt gången.