Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo anmäler sig till Ångermanlandstvåan

Här är Brunflos nya grepp för att skaka liv i klubben: Man anmäler sitt A-lag till Ångermanlands division 2-serie!

– Det kan gynna både ÖHC och hela hockeyn i Jämtland, säger ordförande Bengt Bengtsson.

Beslutet är enligt Bengtsson inte någon reaktion på missnöjet över utvecklingen av ÖHC.

– Nej. Vi måste hitta ett sätt att få våra egna spelare kvar i klubben och se till att vi får en röd tråd från knattar till A-lag. I dag har vi många spelare som försvinner bort till klubbar utanför länet eftersom det inte finns lag att spela i. Det är förödande.

– Ja, det kan gynna ÖHC och hockeyn i Jämtland. Drömmen vore att spelarna utvecklas så bra att vi får två-tre spelare som kan gå rakt in i ÖHC.

Bengt Bengtsson har förklarat klubbens ståndpunkt i ett öppet brev på klubbens hemsida.

Bengtsson beskriver där den historiska bakgrunden till varför Östersund/Brunflo IF bildades. Han skriver:

”Östersund/Brunflo IF, eller ÖHC, är lika mycket BIK:s A-lag som ”stans” A-lag, men så har det inte riktigt upplevts i Brunflo och det råder ingen tvekan om att hockeyintresset i Brunflo med omnejd har sjunkit. Det är naturligtvis tråkigt och beklagligt”.

Brunflos medicin för att gjuta nytt liv i klubben är nu att skapa ett A-lag, som får spela i en konkurrenskraftig serie. Därför har BIK anmält ett lag till nåsta års division 2-serie i Ångermanland

– Vi vill ha tuffare motstånd, tuffare träningar, säger Bengtsson.

Målet är att BIK ska matcha ett J 20-lag (där lejonparten blir spelare födda 1991), kompletterat med ett antal äldre spelare.

Planeringen är i full gång och inom kort kommer tränare och lagledare att presenteras. En välplanerad och organiserad försäsongsträning ska snart inledas, samtidigt som klubben även skissat färdigt på en lågkostnadsbudget.

”Brunflo IK har lärt sig av gamla synder och därför är budgetkontroll ett nyckelområde” skriver Bengtsson.

Det finns dock ett stort men: Ångermanland äger frågan och har inte svarat definitivt ja.

– Ångermanlands Ishockeyförbund bestämmer. Och vi lever i ett vakuum just nu eftersom inget beslut kan tas förrän kvalserierna till division 1 är avslutade. Blir det för många Ångermanlandslag som går upp i ettan, kanske vi gör en division 2-serie med Medelpad.

– De har lovat att hjälpa oss. Och vi har sagt att vi måste ha ett division 2-lag under ÖHC.