Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo FK:s Mikael Olovsson – en av Sveriges bästa idrottsledare

En av Sveriges bästa idrottsledare finns i Brunflo.
Mikael Olovsson, Brunflo FK, utsågs i går till Årets Manliga Ledare.

Annons

Juryn till Det svenska idrottsledarpriset har utsett fyra personer som särskilt berömvärda för sina insatser inom idrottsrörelsen. En av dem är Mikael Olovsson

– Och det är verkligen hedervärt få priset. Det är ju bara en som utses i Sverige. Sedan är det ju så många som jobbar tillsammans i en förening.

– Vi har satt som vision att vi ska bli den attraktivaste föreningen. Jag jobbar som säkert många andra för att barnen ska få en meningsfull vardag.

Idrottsintresset och engagemanget är egentligen ett arv från hans far, Jöns-Olov Olovsson i Pilgrimstad.

– Jag gör mycket det min far gjorde. Det är mycket praktiskt som ska göras och har man hållit på länge som jag gjort då vet man vad det är.

– Sen gick jag vidare till Brunflo där jag bor. Först var det ett ungt damlag jag tränade och sen har jag tränat ett flicklag där min äldsta dotter spelar.

– Jag tror att man ska avdramatisera prestationerna. Man ska inte kräva för mycket av barn och ledare. Sen upptäcker de hur roligt det kan vara.

Och glädjen är det som får Mikael Olovsson att lägga mycket tid och engagemang i föreningen.

– Det ger mig så mycket. Det sociala runt i kring är nog det som får mig att hålla på. Tänk när det kommer fram en ung tjej och törs slänga käft med en gammal gubbe som mig, eller en 12-årig grabb som pratar med en som om man vore ungefär på samma nivå.

Prisutdelningen sker på Råsunda fotbollsstadion 6 juni i samband med fotbollslandskampen mellan Sverige och Danmark. Men, fotbollsälskaren kan inte delta.