Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo för diskussioner med Douglas Murray: "Han är positiv"

I början av veckan meddelade Brunflo IK att klubben har kontakt med två tidigare NHL-spelare som kan bli aktuella för spel längre fram under säsongen. En av spelarna är den storväxte backen Douglas Murray, som har meriter från både OS och VM med Tre Kronor.
– Han tyckte att det lät som en intressant idé, säger Tommy Samuelsson i Brunflo IK.

Läs också: Brunflo kallade till presskonferens – två nyförvärv och NHL-spelare är nära

Den nu 36-årige Murray, som har spelat 518 NHL-matcher och noterat 412 utvisningsminuter, är en av två spelare som Brunflo IK nu för diskussioner med.

– Douglas har jag pratat med, bekräftar Tommy Samuelsson, som tidigare har varit bakom värvningar av Igor Larionov, Scott Young och Jonathan Hedström till klubben.

– Han är positiv, men han är i USA nu och håller på med affärer så vi skulle höras vid jul. Det är många bitar som ska stämma för att den här typen av saker ska gå i hamn, säger Samuelsson.

Läs också: Johan Berge om pausen från hockeyn och återkomsten till Brunflo: "Då kom suget tillbaka"

Samuelsson berättar att han hade ett intresse för Murray redan 2014, samtidigt som Jonathan Hedström var i klubben och att han nu, efter att Murray avslutat karriären tagit kontakt på nytt.

Hur skulle Douglas Murray göra sig i division 1?

– Bara att köra in honom på isen skulle väl vara lite kul. Men han säger själv att han måste börja träna ordentligt och division 1 är i dagsläget ganska bra. Där måste man vara med, så vi får se om han kan kliva på is och börja träna, säger Samuelsson.

Samuelsson bekräftar att klubben har kontakt med ytterligare en tidigare en NHL-spelare men avslöjar inte vem det handlar om.

– Den spelaren är inte svensk, men jag kan inte säga mer än så, säger Samuelsson.

Läs också: Brunflotränarens svar efter ÖIK:s pik: "Vi har tränat på det också"

TV: Sportens reporter Andreas Olsen om Douglas Murray: "Vi borde inte bli förvånade längre när det gäller Brunflo"