Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo räddade kontraktet i 89:e

Joacim Westins segermål i den 89:e minuten säkrade Brunflos kontrakt i den helt avgörande matchen borta mot Röbäck.
– Det är inte ofta man har varit med om ett sådant drama, säger Brunflotränaren Örjan Sjödin.

Mötet i slutomgången mellan Röbäck och Brunflo skulle avgöra vilket av lagen som tvingas kvala för att behålla sin plats i division 3. För hemmalaget räckte oavgjort. Brunflo var piskat att vinna.

– Det var en väldigt jämn match. Röbäck var lite bättre än oss i första halvlek. Det var en riktig kvalmatchkänsla med få målchanser men mycket kamp och ställningskrig, säger Örjan Sjödin.

Det var alltjämt mållöst när andra halvlek kickade igång, och Brunflo började flytta upp positionerna för att försöka hitta det nödvändiga målet.

Matchuret tickade mot full tid. Brunflo flyttade upp mer och mer och spelade med fyra anfallare under slutskedet. Med några få minuter kvar fick hemmalaget friläge – men Brunflos Anton Modigh avvärjde.

Kort därpå lyfte Brunflo långt, det mynnade ut i en tilltrasslad situation där Joacim Westin fick läget och rullade in det förlösande målet.

Ännu återstod dock några minuters tilläggstid.

– Sista minuterna var en riktig pärs. De hann skapa en bra chans. Det var med hjärtat i halsgropen, konstaterar Örjan Sjödin, vars lag alltså säkrat division 3–platsen efter en jobbig säsong.

– Folk sa att det var mission impossible, men nu klarade vi det. Det har varit en säsong som varit mycket upp och ner med många spelare in och ut. Hade vi haft stadga i truppen hade det varit klart för länge sen.

Herrtrean

Röbäck–Brunflo 0–1 (0–0)

Mål, Brunflo: Joacim Westin.

Publik: 124

Domare: Richard Grad

Frösön–Gottne 1–2 (1–1)

Mål, Frösön: Anton Hybrink.

Publik: 59

Domare: Arian Chalak

Utvisning, Gottne: Michael Wanyama

Ledningsmål redan efter fem minuter, och spel med en man mer stora delar av matchen sedan bortalaget fått en man utvisad efter 25 minuter. Trots detta blev det förlust i säsongsavslutningen för Frösön då gästernas Martin Sjöblom blev tvåmålsskytt efter att ha avgjort matchen i den 90:e minuten vid ställningen 1–1.

Nykomlingen Frösön kan trots allt se tillbaka på en lyckad säsong där man slutar fyra men där laget länge hade häng på en topp–tre plats i tabellen.