Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo siktar på division 1-kval

Brunflo är storfavorit när division 2 startar i kväll. Fjolårets division 1-lag siktar på kval uppåt.
– Vi är nöjda med den trupp vi har, säger Mats Palmqvist.

Division 2-serien omfattar åtta lag, varav fem är från länet. Det är Brunflo, Bräcke, Järpen, Nälden och Strömsund. Övriga lag är Njurunda, Kovland B och Ånge.

Vid nyligen genomförda lilla DM var Brunflo bäst, följt av Järpen, Nälden, Strömsund och Bräcke.

– Jag tror att det blir en ganska ojämn serie. Vissa matcher kommer vi att vinna ganska lätt, säger Palmqvist, som tillsammans med Peter Carlsson är nya tränarpar i Brunflo.

De tar över från Agne Ericson och Gary Woolford som med framgång coachade Brunflo i fjolårets division 1. Kanske hade de båda stannat om klubben varit kvar i division 1, men Brunflo drog sig ur serien på grund av ekonomiska problem.

De flesta av spelarna har därefter lämnat Brunflo. Den senaste att sticka var backen Victor Vängman som gått till Nässjö i division 2.

På "inkomstlistan" finns mestadels juniorer och förstaårsseniorer från Östersunds IK. Dessutom Tobias Ekström från Hammarby.

– Tittar man på truppens kvalitet tycker jag att vi har många spelare av division 1-klass Däremot är vi inte alls färdig som lag. Det tar tid att gå från junior- till seniorhockey, menar Mats Palmqvist.

Division 2 spelas i en dubbelserie om 14 omgångar fram till 11 januari. De tre bästa går sedan vidare till alltvåan, dit också de tre bästa ansluter från Ångermanlandstvåan.

– De två bästa därifrån går till division 1-kval och dit tänker vi nå, avslutar Palmqvist.

Strömsund är ett annat länslag med ambitioner, liksom Nälden.

– Självklart vill vi till alltvåan och sedan så långt som möjligt, säger Näldens lagledare Jörgen Lindgren, vars lag har tränat "skapligt".

20-mannatruppen ser ungefär ut som i fjol, men en minuspost. Peter Lindgren har slutat. På plussidan finns backen Tobias Carlsson som i fjol återfanns i Östersunds IK.

– Tyvärr blev Tobias skadad i lilla DM. Ett ledband i knäet. Vi vet inte hur allvarligt det är.

Premiärmatcherna:

I kväll: Bräcke–Ånge, Järpen–Nälden, Njurunda–Brunflo.

I morgon: Strömsund–Kovland B.