Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo tog poäng igen av serieledaren"Otroligt starkt"

Brunflo gjorde det igen; tog poäng av serieledande Piteå.
– Otroligt starkt, men vi borde ha vunnit, säger Gary Woolford.

Poängen kändes som en jättelik seger eftersom Brunflo på ett heroiskt sätt att hade lyckats komma tillbaka tre gånger i matchen. Se bara:

1. Först vid 0–3 efter första perioden. Brunflo repade dock mod och fick snart kontakt igen efter två snabba mål av Hampus Grande och Anton Grenholm.

2. Sedan när Piteå gjorde 4–2 i slutet på den andra perioden. Brunflo krigade vidare och gjorde återigen två raka mål; först genom backen Niclas Frahmer, sedan genom Sebastian Magnusson.

3. Den sista kraftansträngningen var kanske den mest imponerande av alla. I läget 4–4 lyckades Piteå sätta 5–4 i power play. Då var det bara 1.32 kvar.

Brunflo tog time out och plockade ut målvakten Anton Johansson och tänka sig: med två (!) sekunder kvar satte samme Sebastian Magnusson in 5–5 från en position framför Piteåmålet.

– Så, härligt! Årets skönaste mål, förklarar Gary Woolford.

Hur besviken var du när Piteå sedan avgjorde i förlängning?

– Visst vill man vinna, men vi hade ändå kommit tillbaka från 0–3 och 2–4. Det var så starkt gjort.

5–5-pucken och den ena poängen var dock helt välförtjänst och ett snyggt bevis på vilken femstjärnig insats som Brunflo hade pressat fram.

Trots avhoppade spelare och en handskada på viktige forwarden Robin Larsson (som blir borta ett par veckor) krigar laget vidare.

– Vi har jobbat hårt hela serien, men vi har saknat kvalitet i passningsspelet och även när det gäller de individuella prestationerna. I dag hade vi det.

Faktum är att enligt Woolford var Brunflo faktiskt det bättre laget från period 2 och framåt.

– I första var vi utspelat, men sedan tog i över. Vi jobbade hårt, satte bra tryck på dem och de fick slå till icing. Dessutom gjorde vi fina mål och hade fina passningar.

Högsta betyg förstås till hela Brunflolaget, men allra mest till förstafemman med Olle Fridell och Niclas Frahmer bakom Anton Grenholm, Sebastian Magusson och Joel Hellström.

Grenholm gjorde ett mål och passade fram till tre, Magnusson hade 2+1, men framför allt satte han det ack så viktiga 5–5-målet.