Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunflo värvar från HV 71

Därför valde HV71:s assisterande kapten Brunflo

Annons

Född och uppvuxen i Jönköping.

Guldmedaljör med HV71:s J20-lag i våras.

Nu bryter Kristoffer Pihlqvist upp med Småland – för Jämtland och Brunflo IK.

– Det känns riktigt spännande, säger klubbens nyförvärv.

Tidigare i veckan skrev Njurundas poängkung Robin Larsson (center) på för Brunflo. Och på onsdagen förstärktes forwardssidan ytterligare. Den 187 centimeter långa Kristoffer Pihlqvist, född 1993, väljer Brunflo.

Sporten ringde upp honom för att ta reda på varför.

– Jag blev kontaktad av Bertil Östberg i Brunflo, tyckte att det lät intressant och fick komma upp och hälsa på. Och jag fick en väldigt bra känsla. Det är en klubb som vill framåt och som hoppas skrälla för att kanske ta den där sista play off-platsen, säger han.

Brunflo har också varit öppen med att de vill att Kristoffer Pihlqvist ska bli en bärande spelare.

– Det spelar förstås också in, att jag kommer att få mycket speltid. Det känns kul att de tror på mig, och att de vill att jag ska leda laget, säger Pihlqvist, som var assisterande kapten i HV71:s guldlag från ifjol.

– Jag var mer en informell ledare och satt bland annat i spelarrådet. Sedan är jag ingen kille som skriker och gormar. Jag är mer lugn som person.

Kristoffer Pihlqvist föddes i Jönköping och har tillbringat hela sin hockeykarriär i staden (från sex års ålder) fram till nu.

• Hur var åren i HV71:s J18 och J20-lag?

– Det har varit väldigt bra år. Vi tog ju först silver och fick sedan ta revansch med J20-laget förra året då det blev guld, så det var riktigt härligt.

En skadedrabbad Pihlqvist stod ifjol för 19 poäng på 35 matcher.

– Hösten kändes väldigt bra spelmässigt. Men efter jul fick jag en puck i ansiktet och blev borta. Och när jag kom tillbaka drog jag ett ledband i foten och fick vila i tio matcher. Så det blev lite ryckigt. Men jag är nöjd, framför allt med hösten.

• Har du någon koppling till Brunflo eller Jämtland?

– Nej, ingen alls. Jag känner Rasmus Bodin som spelade för HV71 tidigare. Men annars blir det ett helt nytt kapitel för mig. Det ska bli spännande, säger Kristoffer Pihlqvist, som anländer till Brunflo i mitten av augusti.