Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bryntesson är tillbaka i landslagets toppgrupp

Sidsteppad­ inför VM i Liberec. Men nu en av nio herrar i längdlandslagets så kallade Toppgrupp med sikte på OS I Vancouver.

– Ruskigt kul. Jag är peppad till tusen procent, säger Robin ”Brynte” Bryntesson om den plötsliga vändningen.

– Visst bröt jag ihop lite efter VM-missen. Men sen borrade jag ner skallen och krigade mig tillbaks in i laget, säger Rossö-sonen som riktigt sprudlar av glädje över att vara tillbaka.

Han är också nyligen hemkommen från ett för-OS läger i Vancouver där han tillsammans med sina landlagskompisar bekantat sig med skidterrängen inför det som väntar i mitten av februari nästa år.

– Vårskidåkningen i Bruksvallarna är svårslaget, men frågan är om inte Whistler Mountain är snäppet värre. Stenhård skare på förmiddagarna gör att du kan åka skidor var som helst och utsikten med höga bergstoppar vart du än vänder blicken är oslagbar, säger han lyriskt.

så blev han rejält omtumlad av de yttre förutsättningarna.

– Terrängen och underlaget inbjuder till hopp över allt, säger Robin som lyckades både med en kraschlandning i en hög med stubbar och en närkontakt av femte graden med en trädstam.

– Det uppstod blodvite i pannan vid den senare kontakten, och det gjorde rejält ont. Men man måste våga för att vinna, flinar Robin.

Han ser sig priviligierad som en av åkarna i Toppgruppen och hoppas att den tillvaron ska bli lite mindre friktionsfri än under fjolårssäsongen.

– Det var ett jäkla tjafs om träningsbidragen. Som det låter nu så ska det bli betydligt bättre i år så det är bara att hoppas att det stämmer.

– Det är det största lyftet på länge och det känns riktigt grymt att få vara med där. Det blir mer harmoni i träningen för vi har saknat sporren och att fightas man mot man på lägren. Sen kan jag tycka att gruppen borde ha gjorts betydligt större, det norska sprintlaget är tio man, och i den jämförelsen känns vi fem lite korta.

– Mycket positivt. Han är Norges svar på Bengt Stattin som jag haft som tränare i sju år.

– Nja, det kanske kan komma några roliga grejer, men vad vill jag inte avslöja för tillfället.

Vistelsen i Vancouver har dragit ut säsongen för Robin som nästa vecka drar till Mallorca med sambon Frida för att koppla bort ”jobbet” inför omstarten.

– Sen är det bara att trampa gasen i botten och köra så länge lampan lyser, lovar ”Brynte”.