Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Budget för 2014 antogs

Härjedalens budget för 2014 är spikad. Siffror och visioner antogs av fullmäktige under årets sista sammanträde.

Majoriteten lovordade sin budget vilken de sa sig vara mycket nöjda med. Ett planerat resultat där överskottet beräknas till drygt 6 miljoner kronor klubbades igenom även om oppositionen inte var helt nöjd.

– Jag är orolig över de styrandes nödvändiga kunskaper när det gäller ekonomin, påpekade Pelle Persson, Vox Humana, och radade upp ett antal exempel på saker han ansåg kunde hanteras bättre.

– Ett exempel är att det inte går att satsa en dryg miljon på en utbyggnad av skidstadions skjutvall. Vi har en gymnasielinje med kvalificerade lärare och det finns ett stort intresse. Investeringen innebär dessutom inga driftskostnader. Däremot fanns det 80 miljoner kronor att lägga på en simhall med ett driftsbidrag på 8 miljoner kronor per år och den har inte bidragit till att öka antalet gymnasieelever, påpekade Pelle Persson.Något större gehör vann han inte hos sittande majoritet.

– Det märks att det är valår på gång och att Pelle har startat sin kampanj redan nu. Han bortser från många positiva saker i en bra budget, påpekade kommunalrådet Gunilla Zetterström-Bäcke (S).