Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Budgeten en av fyra tidskrävande frågor på mötet

Många frågor från allmänheten, delårsrapport om ekonomin, skolfrågan – och den viktiga budgeten för nästa år. Ämnen som gjorde att Östersunds kommunfullmäktigemöte i går blev en lång historia.

Mötet började klockan 10 på förmiddagen och först vid 17-tiden var politikerna framme vid budgeten för 2014.

Det berodde på att tre punkter innan tog lång tid: många frågor om skolan under allmänhetens frågestund, samt långa politikerdebatter om delårsrapport och skolnedläggning.

I budgetdebatten efterlyste flera majoritetspolitiker siffror i alliansens alternativa budget, men annars var det ganska mycket samförstånd över blocken, bland annat vad gäller kulturhusutredningen, studentbostäder och IT-satsningar i skolan.

Enligt Karin Thomasson (MP) ligger skillnaden i att majoriteten har en budget som tar upp miljö, klimat och fossilbränslefritt 2030. På det svarade Mats El Kott (FP) och Pär Jönsson (M) att ambitionen om fossilbränslefritt 2030 inte är realistisk.

Efter en dryg timmes debatt röstades majoritetens förslag till budget igenom.

Budgeten innehåller inga besparingar i verksamheterna.