Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Budgeten för Östersund görs om

Nyligen beslutade fullmäktige om budgeten för Östersunds kommun 2014, och flerårsplanen därefter. Men nu görs några ändringar.

Annons

Några punkter till budgeten hanns inte med till fullmäktige, och de var uppe på finansutskottets möte på tisdagen.

Det handlade bland annat om att minska budgetramen för kultur- och fritidsnämnden, på grund av minskade driftskostnader framöver för Z-hallen, Odenvallen, Hofvallen och Tallvallen.

– Z-hallen ska ju rivas och Odenvallen läggas ned, så därför minskar man nämndens budget, säger Ulf Edström (C), som är ordförande för finansutskottet.

En annan punkt är att man drar tillbaka en besparing inom gymnasieskolan. Det gör att kommunstyrelsen får en ökad budgetram på 10 miljoner kronor, alltså en kostnad.

Dessutom kommer en del av kostnaden för investeringarna i Skidstadion – 6,5 miljoner kronor – att flyttas från 2013 till 2014.

– Man har inte hunnit genomföra de där investeringarna 2013 och då flyttas pengarna över. Det är en ombudgetering, säger Ulf Edström.

Totalt sett beräknas kommunen efter ändringarna få ett överskott på ungefär 27 miljoner under 2014, jämfört med 24 i grundbudgeten.

Slutgiltigt beslut tas i fullmäktige, som har nästa sammanträde 28 november.