Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Budgetförslag i Ragunda kritiseras

Det är inte god ekonomisk hushållning att avverka skog för 4 miljoner kronor för att klara kommunens budget. Det anser Allians för Ragunda i sin skriftliga reservation mot budgetförslaget för nästa år.

Som ÖP tidigare berättat budgeteras i förslaget ett resultat på 3,6 miljoner kronor nästa år efter en oförändrad budgetram för verksamheterna.

– Det är bara tack vare den planerade skogsavverkningen man får ett plus. Så illa är det, anser alliansens talesman Bo Bergström.

I reservationen anmärks också på att siffrorna inte stämmer mellan den rambudget som lagts och detaljbudgeten.

– Av 15 granskade konton har sju längre siffror i rambudgeten än i detaljbudgeten, säger Bo Bergström som även anser att det finns felaktigheter i budgeten som rör lån och räntekostnader.

– Socialdemokraterna fick väljarnas förtroende att styra Ragunda Kommun. Kommunen behöver en ledning som kan vidta de strukturella förändringar som är nödvändiga för att komma tillrätta med ekonomin vilket har påpekats av revisorerna de senast tio åren, avslutar han reservationen.