Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussbolaget från bussolyckan i Härjedalen polisanmäls - igen

Bussbolaget som ägde bussen som kraschade i Härjedalen där tre ungdomar miste livet, har anmälts igen.
Den här gången gällde det aggressiv körning.

Bussen som kraschade i Härjedalen där tre ungdomar miste livet, tillhörde bolaget Bergkvarabuss. Nu anmäls företaget igen, efter att en av bolagets chaufförer anklagas för aggressiv körning på Vestlandet i Norge.

– Familjen var livrädd. Vi tänkte att när bussen kraschar så rammar den oss också. Det var en fruktansvärt obehaglig upplevelse, berättar ögonvittnet Therese Brandal för Expressen.

Det var den 2 april i år som ett fordon från Bergkvarabuss kraschade i Härjedalen. I bussen fanns 58 elever och lärare från Västra Götalands län, där tre av eleverna omkom och många skadades.

Mikael Bäckström, kammaråklagare, påpekade för ÖP tidigare i somras att utredningen av bussolyckan dröjer - men att chauffören fortfarande är misstänkt.

– Busschauffören är fortsatt misstänkt och kommer vara det innan jag får in nya delar till utredningen, säger han och utesluter inte att nya misstankar kan väckas mot andra parter än chauffören.

– Det beror alldeles på vad den tekniska utredningen visar. Det går inte att utesluta att bussbolaget, eller andra parter för den delen, misstänks för brott. Men då måste jag ha hela undersökningen för att kunna göra en objektiv bedömning.

Läs mer här:

Bussolyckan: Fackförbund stämmer bussbolaget

Skolklass avbokar resa med Bergkvarabuss

Utredningen av bussolyckan i Sveg dröjer ytterligare – chauffören fortsatt misstänkt

Många utan bälte i bussolyckan i Sveg – tekniska utredningen snart klar

Klas var först på plats efter bussolyckan utanför Sveg: "Livet blir sig inte likt efter det här"

I juli, drygt tre månader efter olyckan i Härjedalen, polisanmäldes en annan av bolagets busschaufförer. Detta efter att ögonvittnen beskriver en vansinnesfärd i Romsdalen på det norska Vestlandet. Detta var lokaltidningen Nytt i Uka först att rapportera.

I en film filmad ur en framförvarande bil, visas en kort sekvens av bussens framfart. I filmen visas bland annat en omkörning av en bil, som tvingar både mötande bil samt bilen man kör om, att bromsa.

Efter färden bestämde sig familjen för att polisanmäla den svenske busschauffören.

Bussbolaget har en helt annan version av händelsen och chauffören själv hävdar att han inte alls gjorde fel.