Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busschaufför ville se tänder

Busschauffören trodde att Danisa Atterhagen ljög om dotterns ålder och chauffören ska bland annat ha bett att få se sexåringens tänder.
– Jag känner mig arg, ledsen och kränkt av bemötandet, säger Danisa.

Annons

Danisa bor i Nolby, i Sundsvall, och hon åker ofta buss med sina barn. Hon tycker att det flesta chaufförer är bra och att de blir trevligt bemötta men händelsen i onsdags kan hon inte släppa. Det var på morgonen som Danisa skulle ta bussen in till Sundsvall tillsammans med sin dotter Rebecka. När de klev på registrerade Danisa sin resa i automaten.

Eftersom barn under sju år reser gratis i målsmans sällskap köpte Danisa ingen biljett till Rebecka. När de sedan skulle sätta sig stoppades de av chauffören.

– Chauffören frågade hur gammal min dotter är och jag sa att hon är sex år. Då sa hon att hon inte trodde det och vände sig i stället till min dotter och frågade, berättar Danisa.

Rebecka svarade busschauffören att hon är sex år. Men denne ska då ha fortsatt ifrågasatt åldern.

– Chauffören sa till Rebecka att öppna munnen och visa tänderna och det gjorde Rebecka. Jag hann inte ens reagera, förklarar Danisa.

Chauffören ska ha sagt att en sexåring inte kan ha så många tänder och att en flicka på sex år dessutom inte kan vara så lång. Enligt Danisa sa chauffören sedan att det fick gå för den gången men att nästa gång de åker är Rebecka inte sex år gammal. Diskussionen fortsatte en stund efter att de satt sig och chauffören ska till slut ha hotat med att släppa av dem om Danisa inte slutade prata. Efter händelsen kände sig Danisa illa till mods.

– Det som gjorde mig arg och ledsen var bemötandet av oss. Okej om chauffören hade gjort så mot mig men mot min dotter...

Även Rebecka reagerade på händelsen.

– Efteråt tyckte hon att det var väldigt jobbigt. Hon förstår inte riktigt varför hon var tvungen att visa sina tänder.

Danisa har varit i kontakt med Keolis men hon har ännu inte fått reda på om man pratat med busschauffören.

– Det borde ju ligga i deras intresse att reda ut vad som hänt. Jag kan inte tänka mig att de vill att deras busschaufförer ska bemöta resenärer på det här sättet, säger Danisa.

Läs mer om händelsen på ST.nu:

"Låter inte som bra bemötande"

Busschaffören får en skriftlig varning

Lina Nyberg
060–197282 lina.nyberg@st.nu
Ludwig Arnlund
060–197164 ludwig.arnlund@st.nu