Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussföraren sade till tonåringar att ta ned fötterna från sätet – ska då ha blivit slagen – nu åtalas två unga män

Två unga män åtalas för att ha misshandlat en 15-årig pojke så att näsan knäcktes. De åtalas också för att ha slagit en bussförare sedan denne sagt åt dem att ta ned fötterna från bussens säten.

Misshandeln mot bussföraren ska ha skett i slutet av september i fjol.

De unga männen var då 17 år och 18 år och åkte flera turer med bussföraren som är en man i 50-årsåldern. Enligt bussföraren satt de unga männen med fötterna på sätena. Han stannade då bussen och sade till männen att ta ner fötterna. Då blev han hotad, har han berättat i polisförhör. "Hade det här varit i Stockholm hade du fått en kula i huvudet" ska en av ungdomarna sagt.

När ynglingarna skulle stiga av klev de på alla stolar mot utgången i bussens mitt. Väl ute ur bussen ska de ha hållit dörren öppen så att bussen inte köra. Chauffören gick då ut för att säga åt ynglingarna och det är då misshandeln ska ha skett.

Den ene tog tag i bussförarens slips och drog i den så att den blev som en snara, har föraren berättat. Sedan slog den andra ynglingen föraren i huvudet.

Den andra misshandeln ägde rum i december i västra länsdelarna. En grupp ungdomar hade samlats i en bostad för att ha fest. En 15-årig pojke ska då ha blivit så misshandlad av de åtalade att hans näsa blev bruten.

I båda fallen finns vittnen till händelserna.

Enligt åklagaren är de åtalade männen skyldiga till misshandel, våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

---

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon? Ladda ner här:

ÖP:s iPhone-app eller  ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app eller  LTZ:s Android-app