Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butiken Heca lämnar Birsta – det här blir deras nya lokal

Allt flyttar inte till Birsta.
Butiken Heca flyttar därifrån.
Till Marinvägen 2, mitt emot Hjertmans båttillbehör.

– Hyran för den stora lokalen i Birsta har varit för hög, så vi har haft tre riktigt kämpiga år, säger Catrin Eliasson, delägare i butiken.

Heca, som säljer kläder och utrusning till mc-, snöskoter- och crossåkare, flyttade till sin nuvarande adress 2008 och utökade några år senare för att starta en outlet.

– Vi blev lovade stora restpartier, men sedan fanns det inte så mycket restpartier hos leverantörerna. Det i kombination med dåliga vintrar gjorde det extra jobbigt.

Men nu tror Catrin Eliasson på en nystart.

I sista stund hittade man en ledig lokal det hus Sten Hjertman byggde, där Spikarö Karamell & pralin och HK Second Hand blir grannar.

– Här får vi en något mindre butik, och framför allt ett mindre lager. Det blir också ett plus att ligga nästan granne med Yamaha Center vid Ortviksvägen. Själva har vi ett brett sortiment inom snöskoter, inte minst klädmärket FXR som säljer bra. Dessutom hoppas vi få möjlighet igen att öka den egna importen.

Nu har hon och kollegan Helena Nordin bråda dagar.

– Vi ska vara ute ur de nuvarande lokalerna på lördag och tänker öppna den nya butiken redan nästa fredag, så det finns att göra, säger Catrin Eliasson.

Se mer:

Kolla – Örjans motorcykelsamling har blivit ett museum

Mer om Birsta.

Här är tjuvarnas fräcka julkupp mot butiken i Birsta

Här öppnar första H&M Home-butiken i Mellannorrland

Rut & Circles butiker ska stängas – men In Moode byter ägare