Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butikspersonal hotades med sparken

Ett anslag sattes upp på stormarknaden, så att alla i personalen skulle förstå vad som gällde. På anslaget stod följande: ”V30 yranveckan: sjukdom = sparken”.

En chef på Coop Forum i Lillänge har satt upp anslaget och där andemeningen var att personalen kunde räkna med få sparken om det sjukskrev sig under Yran-veckan.

– Jag tror att man ska ta det här med glimten i ögat, och att det är en uppmaning att ska hålla sig friska under en viktig vecka, säger Kjell Edlund, informationschef vid Coop Nord i Umeå.

Är det vanligt inom Coop med anslag i den här tonen?

– Det ska nog inte ses bokstavligt, utan mer med glimten i ögat. Men sett med det onda ögat är det direkt olämpligt, säger Kjell Edlund.

Anslaget är nu nertaget sedan anställda reagerat skickat över en bild på anslaget till den fackliga organisationen Handels. Enligt uppgiften kommer nu ledningen för Coop Nord i Umeå diskutera det mindre lyckade anslaget med chefen för Coop i Lillänge. ÖP har sökt ansvarig chef, men utan att lyckas.