Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byborna i Högvålen har fått nog

Funäsdalen har utökat sitt territorium och det inte bara med några få ynka mil.Välkomstskylten står redan vid infarten till Högvålen, fem mil från skideldoradot.

– Detta är ju helt befängt, vi har redan ett namn på vår by och vi behöver inte ett till. Det säger Ulla Halvarsson och Hugo Dahl, två Högvålsbor som retat sig rejält på tilltaget.

Byalaget blev tillfrågat om att ge tillåtelse för en skylt med textningen ”Välkommen till Funäsdalsfjällen”.

– Den godkände vi, men så plötsligt byttes den skylten ut mot den som sitter här nu, utan ett ord, fortsätter Ulla.

Högvålen är Sveriges högst belägna by och kunde vara värd att värna på sitt eget sätt, menar ortsborna, och att man i marknadsföringen för Funsädalen som destination snarare borde framhäva byns säregneskap än att skapa förvirring för gäster som i dag tror de kört fel när de efter långkurvan i Högvålen möts av milsvis med tät skog där inte ett hus eller en skidbacke påkallar uppmärksamheten med sin närvaro.

– När de kommer till Ränningsvallen några mil bort är de totalt vilse och förvirrade står de med kartan i handen och funderar på hur de kunnat missa Fun äs dalen. Det här får de som beslutat göra något åt, det är ju både dålig reklam och missvisande information. Dessutom tillhör ju Högvålen för allt vad vi fått erfara genom alla år staten, så Funäsdalen får nog ställa sig i kö som intressenter om de vill göra anspråk på området, avslutar Ulla och Hugo.