Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg ett levande kulturstråk!

Som den totala kulturnörd jag är, är jag givetvis för ett kulturhus och hejar på Startskott!

Tror dock det är mysigare och mer realistiskt genomförbart i Östersunds kommun med en kulturby på strandområdet från Jamtlibryggan via Östersunds hamn bort mot Minnesgärdet, som allteftersom kan utökas då det finns ekonomi för det. Reservera dock marken för framtidens kultur!

Bygg kulturbyn med framtidens byggteknik i samråd med dem underbara invånarna Östersunds kommun har!

Varför inte utlysa en global arkitekttävling? För att vara säkra på att vi satsar på det allra bästa alternativet och vi marknadsför då samtidigt Östersund globalt. Kräv att arkitekterna har samarbetat med ett tvärsnitt av kommuninvånarna tillika kulturutövare!

Permanenta året-runt-restauranger och krogar, innehållande den matkultur Jämtland börjar bli världskänt för.

Använd Marités tomt, ytorna och parkeringarna intill. Bilfritt kanske till och med förutom bilar med särskilt tillstånd inkluderande handikapptillstånd.

Fortsätt allteftersom ekonomin tillåter längs stranden i båda riktningarna!

Tänk er ateljéer, replokaler, konserthus, hyrbara lokaler för temporära utställningar med mera granne med Storsjön och Storsjöhyttan ...

Den 28 maj mottog Östersunds kommun detta i form av ett medborgarförslag. Kommunen har börjat fixa till delar av Badhusparken fint. Bara att fortsätta i samråd med kommuninvånarna.

Hjälp kommunen — skicka in dina idéer!

Kramar Jimmy Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel