Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg för Krokoms framtid

Ombyggnaden av gamla Konsum i Krokom går snart ut på upphandling.

För en tid sedan bjöd byföreningen återigen in till samtal kring Krokoms utveckling.

Från de styrandes sida lyste man med sin frånvaro förutom ordföranden i barn- och utbildningsnämnden, Karin Wallén (C) som ska ha all heder för sin närvaro.

Det som åter kom fram under kvällen var att utformningen av mötesplats Krokom redan är bestämd och att en dialog med Krokomsborna är totalt meningslöst.

Byföreningen framförde skarp kritik mot förslaget där man anser att inget av föreningens förslag kommer att genomföras.

90 procent av ytan kommer att upptas av ett bibliotek, resten är planerat för café. Ett litet rum med plats för 10–15 personer är vad som blev kvar till föreningslivet.

Vi ska komma ihåg att sammanträdesrum ”Almdalen” ovanför apoteket blir kontor, så här kommer Krokoms föreningsliv också att mista en stor och fin lokal som används flitigt.

Karin, som fick ta emot en hel del kritik under kvällen, menade att ytan som utgör cafédelen också kommer att kunna användas av allmänheten vid mindre arrangemang.

Kommer den som hyr cafédelen att ha samma syn och hur säkerställs detta i ett hyresavtal?

Vilken affärsidkare accepterar att någon annan styr över hyrd lokal? Kan man under dessa villkor lyckas hyra ut lokalen till någon som vill bedriva café?

Varför driver man igenom detta förslag som ingen vill ha? Har det gått prestige i frågan?

Här försitter man världens möjlighet att skapa något unikt för Krokoms samhälle där både föreningsliv och kommunen kan verka.

Riv i stället dessa gamla lokaler och bygg en ny mötesplats Krokom. Stoppa vansinnet med att bygga dyra lokaler av en gammal byggnad. Bygg för Krokomsbornas framtid.

Alf Högström (S)

fullmäktigeledamot Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel