Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg inte bostäder på Storsjö Strand

Att bygga bostäder vid Storsjö Strand måste vara ett av de största feltänken historiskt i Östersund. Markbrist kan det knappast vara frågan då man har tillgång till mark från tre nerlagda regementen.

Om kommunen verkligen vill ha en levande stadskärna med blomstrande affärsliv, och kunder från såväl närområdet som från landsbygden och inte minst turister, så har Östersund i Storsjö Strand en unik möjlighet att utveckla området till glädje för alla.

Börja med att anlägga en stor fri parkering med max parkeringstid till exempel fyra timmar. Bygg en viadukt över järnvägen och Strandgatan, anslutning Storgatan eller Prästgatan, för att snabbt och enkelt komma till centrum.

Anlägg en stor park som successivt kan utvecklas, varför inte bygga ett hotell och kanske vandrarhem. I och med det kommer det att röra sig många människor i området. Det finns säkert underlag för etablering av såväl restauranger som fik.

På sikt kanske ett nytt badhus som kombineras med utebad i Storsjön, även kultur-, eventarenor, ja, det finns alla möjligheter att utveckla området till gagn för såväl östersundare som besökare.

Styrande i kommunen tänk om och sätt stopp för bostadsbyggande vid Storsjö Strand.

Gunnar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel