Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg ut gång- och cykelvägar

Nu när skolorna startar innebär det också starten för många bilresor till skolan. En del bilresor behövs, men många är kortväga och skulle kunna ersättas till fots eller med cykel.

Stressade föräldrar som skjutsar barnen för att de är rädda att släppa ut dem i trafikmiljön bidrar tyvärr till trafiksäkerhetsrisker runt skolorna.

Dessutom visar studier att barn som går eller cyklar till skolan inte bara får mer motion, har bättre motoriska färdigheter och högre energiförbrukning utan också mår bättre.

Att barnen kan röra sig fritt i trafikmiljön är också en rättvisefråga. Barn i skolålder ska inte behöva vara beroende av att föräldrarna kan skjutsa dem.

Därför vill Miljöpartiet i Östersund verka för en utbyggnad av gång- och cykelvägar, säkra korsningar och fria kollektivresor till barn från årskurs 6 till 19 år.

Trafikmiljön runt flera skolor behöver anpassas för att bättre svara mot barnens och inte bilens framkomlighet.

Busslinjenätet behöver ses över med tätare turer, enklare byten och en tryggare miljö runt busstorget.

Att resa i Östersund ska vara enkelt, säkert och hållbart.

Karin Thomasson (MP) Florian Stamm (MP) Daniel Liljendahl (MP)

kandidater till kommunfullmäktige i Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel