Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det våras för hemmasnickarna

/
  • Olov Wålinder spanar in trallvirke:Vad ska du bygga?– Jag ska bygga en båtbrygga på landet. Den gamla har gått sönder. Stugan ligger i Gimofors mellan Sundsvall och Östersund.Vad har ni för slags båt?– En roddbåt med utombordare på. Det blir en liten brygga som man kan lägga an båten vid. Vi har en separat badbrygga.Är du händig?– Nej, jag är som folk är mest. Men jag är pensionär och det är skoj att ha något att göra.
  • Johan och Ebba Arvidsson tittar på tryckimpregnerat virke, båda två gillar att snickra:Vad ska ni göra?– Nu är det en altan, eller rättare sagt en uteplats med inglasning. Vi får se om vi lyckas ro det i land, säger Johan.Vad är det mest avancerade du gjort tidigare?– Det är kanske köket. Det var en hel del att göra. Men jag gör inget vatten, avlopp eller el själv.
  • Anders Lundström står med tumstocken bland trallvirket:Vad ska du göra?– En luftsolfångare, de finns att köpa för 8 000 kronor eller så bygger man en själv för  1 000 kronor.Vad är det?– Det är en låda, men glasruta på och en plåt i mitten. Jag ska ha den för att värma upp mitt garage.Är du händig?– Nej.Vad är det svåraste du byggt?– Jag vet inte om det var mitt fritidshus eller dotterns svinhus.

Våren har kommit till länet. Trots både hagel- och regnskurar är det full fart på byggvaruhusen.

Annons

På Byggmax har försäljningen av trallvirke nästan fördubblats jämfört med förra året. Jämtarna och härjedalingarna förbereder sig för en riktigt fin sommar. Men vad ska de bygga? ÖP gick en sväng och frågade några hemmasnickare om deras projekt.

Mer läsning

Annons