Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygger Tänndalens första expresslift

/
  • Just nu byggs det vägar och gjutformar till Tänndalens först expresslift. Per Wagenius är en av de som jobbar i sommarvärmen.

Kommande vinter blir det snabbare, tystare och bekvämare att ta sig upp till toppen i Tänndalen. Bygget av områdets första expresslift har startat.

Annons

En helt ny 4-stols expresslift byggs i Tännporten i Tänndalen. Liften kommer att vara driftklar till säsongen 2009-2010.

Kostnaden för den 1 030 meter långa liften hamnar på runt 20 miljoner kronor. Den kommer att ersätta den bygellift som finns i Tännporten. Kapaciteten är 2 500 personer i timmen och till toppen kommer man på 3,5 minuter.

– Dubbelt så fort och dubbla antalet skidåkare jämfört med bygelliften, säger Luppen Törnberg, vd på Hamrafjällets lift som tillsammans med Liftbyggarna nu satt igång bygget.

expressliften i hela området men enligt Luppen Törnberg planeras det för fler framöver.

– Ja, nu är det snabba stolliftar som gäller. Våra gästundersökningar visar klart att gästerna saknar sådana här liftar i området.

skidområden visade Funäsdalen, där Tänndalen ingår, en ökning i skidbackarna förra säsongen. Dock redovisade Funäsdalen att området inte ökat lika mycket som de övriga i landet.

– Vi hade en bra vinter. Men nu måste det bli fart på byggandet. Många fler bäddar måste till och jag ser just boendet som det största problemet just nu, säger Luppen Törnberg.

– Vi har helt enkelt nått taket när det gäller boendet. Om vi här i området ska öka måste det bli fler bäddar.

Annons