Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygget anser att en erinran är tillräcklig

Ägarna till Bygget anser att fel har gjorts men att de är inte så allvarliga att de är värda en varning. En erinran för överservering är tillräcklig menar de.

I ett svar till alkoholhandläggaren på Åre kommun skriver TMN i Åre, som äger och driver Bygget, att de är fullt medvetna om händelsen då 70 champagneflaskor lades i ett badkar och 40 flaskor bars ut till VIP-området och resten. Området var begränsat och hade fyra vakter.

”I efterhand inser vi att det inte räckte till och ser att det var ett misstag från vår sida”, står det i brevet.

”Youtube-klippet har godkänts av Bygget, det var gästen som ville dokumentera beställningen av champagneflaskorna. Därav visar vi också att det inte var någon som helst mörkning från vår sida utan vår ambition var att vi skulle klara denna beställning utan problem genom att servicen skulle servera drycken på sedvanligt vis”, skriver TMN AB till Åre kommun.

Vidare påpekar de att de under de åtta år som de bedrivit verksamheten inte fått någon anmärkning. Med hänsyn till detta ska en erinran vara nog som åtgärd. Vi har lärt oss av denna läxa och garanterar att de inte ska upprepas, står det i brevet.

Bolaget påpekar att det inte får ske att gäster tar med sig flaskor ut men det är inte alltid vakterna kan stoppa det. Nu ska Bygget tillsammans med vaktchefen se över rutinerna så att det inte händer igen.

Tobias Larsson, en av ägarna, säger till ÖP att bolaget har beslutat att inte uttala sig i ärendet.

– Vi inväntar vad som sker nu och vi säger inget mer i det här läget. Nu avvaktar vi nästa skede, säger han.

ÖP har försökt få tag på Jon Olsson, men han meddelar via mejl att han inte är anträffbar på grund av en skidtävling i USA.