Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygget av Åre Hästsportarena i gång: ”Overkligt” säger flera medlemmar

Efter en drygt sju år lång process startar nu markarbeten inför bygget av Åre Hästsportarena.
– Overkligt, vi har jobbat med det här så länge, säger Jeanette Åslund, verksamhetsansvarig i Åre Ridklubb.

Annons

Klockan 15 fredag 11 mars togs det första symboliska första spadtaget i Björnänge med ridklubbens styrelse, projektgruppen, ungdomssektionen och markentreprenören med personal och maskiner.

– Det känns jätteroligt för vi har kämpat så länge, det är helt galet. Det betyder väldigt mycket att vi kan flytta verksamheten och skaffa fler hästar så fler kan rida, säger Martina Lundström, medlem i Åre Ridklubb.

– Overkligt, säger Lova Hallbäck och är också väldigt glad över bygget kommer i gång nu.

Overklighetskänslan delades av flera, Jeanette Åslund är verksamhetsansvarig och jobbat i projektgruppen runt fyra år:

– Det har varit en lång väg, med både positiva och negativa besked och nu blir det äntligen av, säger hon.

Eldsjälen Elisabeth Hallbäck och den ekonomiska föreningen Hästportarena i Åre drog i gång projektet 2009 och målet var att bygga ridhus, stall och ridbanor. Projektet fick finansiellt stöd från Arvsfonden, Ridsportsförbundet samt lokala sponsorer. När föreningen våren 2015 sökte EU-bidrag från Tillväxtverket fick de däremot avslag och hela projektet riskerade att läggas ned på grund av brist på pengar. Men i stället för att ge upp delades projektet i två delar sommaren 2015. Del ett består av markarbeten, ridbanor och stall och del två innebär ridhuset. Målet är att stallet och ridbanorna ska vara klara hösten 2016. Stallet de använder i dag är för litet och utdömt som arbetsplats.

Finansieringen av del två, ridhuset, är dock fortfarande inte löst.

Läs mer om Ridhusprojektet:

Första spadtaget för ridklubbens nya anläggning i Åre

Åre får ingen ny ridsportarena

Här är nya ridhuset som ska locka fler turister till Åre