Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygget i Bjärme försenat

Det planerade bygget av åtta lägenheter i Bjärme som ska anpassas till äldre skjuts på framtiden.

För ett antal år sedan började några personer i Bjärme prata om boendesituationen för de äldre i Bjärme. Resultat blev en ekonomisk förening som kom fram till att två hus skulle byggas som tillsammans skulle inrymma åtta lägenheter som samtliga skulle ligga på markplanet. Till de olika lägenheterna planeras dessutom uteplats, garage och kolonilott.

Förhoppningen var att bygget av de två husen skulle ha varit i gång för länge sedan. Inflyttningen var planerad till början av nästa år. Nu är hela projektet kraftigt försenat.

– För att vi ska få loss lån från Boverket krävs hyresgäster. Nu saknas det och därför försenas hela projektet, säger Birgitta Näsman som jobbar i den ekonomiska föreningen Bjärmebacken som på ideell basis arbetat med byggprojektet så här långt.

Avtal finns med entreprenören Trångsvikens bygg som ska bygga husen.

– Vi har nu flyttat fram byggstarten till januari 2016 och inflyttning planeras till december 2016, säger Näsman.

Men allt hänger på att hyresgäster visar intresse för att flytta in.

Cirka 20 personer hade anmält intresse tidigare. Nu krävs att få tillräckligt många som skriver på avtalet om att vilja flytta in för att byggnationen ska komma till stånd, först då kan processen rulla vidare.