Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggföretag flyttar till länet

Timmerhusleverantören Överbygg Sverige AB flyttar sitt huvudkontor från Stockholm till Åre.

Annons

– Verksamheten har utgått ifrån Stockholm sedan 2004. I huvudsak kan man säga att vi har arbetat på två marknader. Dels i Stockholms skärgård och dels i Åredalen. De senaste åren har en allt större del av våra jobb skett i Åre och nu har vi förberett för den här flytten i ungefär ett år, säger vd:n Bjørn Aunsmo.

Med sina tre anställda arbetar Överbygg inte på egen hand, utan tillsammans med lokala entreprenörer. Flytten kommer att innebära minst ett nytt jobb.

– Vi är ett litet företag, men förutom att jag och mina kollegor flyttar kommer vi också att anställa en ny byggmästare.

Från den första september ska verksamheten bedrivas från Åre. Företaget köper också det norska företaget Kjelstad øverbygg tillsammans med en svensk investerare. Bjørn Aunsmo hoppas och tror att det kommer att bli fler som sysselsätts i Åre.

– Det finns ju en anledning till att vi flyttar, och flera företag som vi jobbar med vill också etablera sig i området, säger han.