Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byskola vill köpa byggnad

Friskolan Kövra Byskola hoppas bli ny ägare när Bergs Hyreshus nu ska sälja skolbyggnaden som friskolan hyrt sedan kommunens egen skolverksamhet i Kövra lades ned.

– Ja, vi ser det här som en möjlighet att kunna köpa loss skolan. Då skulle vi också kunna genomföra en del energibesparande åtgärder som ligger i linje med den profil vår friskola har. Försäljningen kommer inte som en överraskning för oss. Vi har pratat om det här en längre tid, säger Per-Olov Larsson, rektor för Kövra Byskola.

I dag hyr friskolan skolbyggnaden av Bergs Hyreshus till en kostnad av 186 000 kronor per kvartal.

Friskolan har i dag 35 elever och 29 barn går i förskolan som även drivs av Kövra Byskola.

– Elevantalet är stabilt och kommer troligen att öka något de närmaste åren, säger Per-Olov Larsson som därför ser ett köp av skolbyggnaden som ett naturligt steg i friskolans utveckling.

Förutom Kövra skola säljer nu Bergs Hyreshus även det tidigare äldreboendet Berghem i Hoverberg.

Dessutom säljer Bergsbostäder de 11 lägenheter som finns i längorna i anslutning till Berghem.

Samtliga försäljningar är ett led i de två bolagens minskning av fastighets- och bostadsbeståndet inför den sammanslagning av de två kommunala bolagen som nu är beslutad att ske från årsskiftet.