Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byskola vill köpa byggnad

Friskolan Kövra Byskola hoppas bli ny ägare när Bergs Hyreshus nu ska sälja skolbyggnaden som friskolan hyrt sedan kommunens egen skolverksamhet i Kövra lades ned.

Annons

– Ja, vi ser det här som en möjlighet att kunna köpa loss skolan. Då skulle vi också kunna genomföra en del energibesparande åtgärder som ligger i linje med den profil vår friskola har. Försäljningen kommer inte som en överraskning för oss. Vi har pratat om det här en längre tid, säger Per-Olov Larsson, rektor för Kövra Byskola.

I dag hyr friskolan skolbyggnaden av Bergs Hyreshus till en kostnad av 186 000 kronor per kvartal.

Friskolan har i dag 35 elever och 29 barn går i förskolan som även drivs av Kövra Byskola.

– Elevantalet är stabilt och kommer troligen att öka något de närmaste åren, säger Per-Olov Larsson som därför ser ett köp av skolbyggnaden som ett naturligt steg i friskolans utveckling.

Förutom Kövra skola säljer nu Bergs Hyreshus även det tidigare äldreboendet Berghem i Hoverberg.

Dessutom säljer Bergsbostäder de 11 lägenheter som finns i längorna i anslutning till Berghem.

Samtliga försäljningar är ett led i de två bolagens minskning av fastighets- och bostadsbeståndet inför den sammanslagning av de två kommunala bolagen som nu är beslutad att ske från årsskiftet.