Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byt ut regeringen

Det är en märklig debatt i årets valrörelse, regeringspartiernas riksdagsledamöter uppträder som om de satt i opposition när de är på hemmaplan och likadant gör även de borgerliga partiernas kommun- och landstingsledamöter.

En moderat landstingpolitiker går ut och agerar som om hans regeringsparti inte har något att göra med att landstinget tappat 110 miljoner i intäkter genom regeringens förändrade skattepolitik och skatteutjämningssystem.

När det under samma period skulle ha behövt varit ökade intäkter för att kunna tillgodose så att medborgarna får den vård de efterfrågar och de anställda en bra arbetsmiljö, blir det i stället en omöjlig ekvation att lösa.

Nu har ni regerat i åtta år och visat att ni inte är Nya Moderaterna, eller som ni kallade er i förra valet, nya arbetarpartiet, utan samma gamla moderater som tar från de fattiga och göder de redan rika och ser till att otryggheten ökar så att 40 procet av löntagarna har sett till att skaffa sig en privat inkomstförsäkring vid sjukdom.

Nej, nu får det vara nog, nu ser vi till att vi röstar för välfärden och byter ut regeringen 14 september.

Ett rött hjärta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel