Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C avstod att rösta om Lillänge

Centerpartiet avstod från att säga ja eller nej till försäljning av kommunens mark i Lillänge.

På onsdagens kommunstyrelsemöte i Östersunds kommun blev det votering i beslutet om att sälja "Mosippan-tomten" i Lillänge, där danska TK Development vill bygga ett köpcentrum.

Centerpartiets tre representanter valde då att avstå, vilket gjorde att S kunde rösta igenom det. M, FP och V röstade nej.

– Det där ärendet är ju på återremiss från fullmäktige, och vi tycker att det ska tillbaka dit. Det var ju i fullmäktige som vi begärde återremissen, säger Carina Asplund (C).

– Det är fullmäktige som ska avgöra det, och vi är fler än tre centerpartister i fullmäktige, säger hon.

Efter återremissen från fullmäktige har tjänstemän i kommunen gjort en uppdaterad samhällsekonomisk beskrivning.

– Den utredningen har vi fått, och cityhandlarnas oro är ju befogad, säger Asplund.

Hon anser att även om det handlar om stora investeringar i Lillänge så kommer det, åtminstone under de första åren, att dra pengar från stadskärnan.

– Vi är ett småföretagarparti. Vi bör lyssna på cityhandlarna och därmed säga halt.

– Centrumhandlarna känner att de inte har hängt med, eftersom det har hänt så mycket i Lillänge.

Men på dagens sammanträde röstade ni ju ja till detaljplanen för handel på "skogstomten/Mosippan-tomten"?

– Vi är ju för en utveckling av Lillänge. Och vi vill säga ja till det arbetet man har gjort i miljö- och samhällsnämnden, säger Asplund och påpekar att handelsytan det gäller på skogstomten bara är en liten del, ytan för "betongen" är mycket större.

Men eftersom allt hänger ihop, innebär inte ett ja till den här detaljplanen att ni senare kommer att säga ja till betongdetaljplanen också?

– Nej, det tycker vi inte att det gör.

Så hur kommer C att rösta på fullmäktige?

– Det är egentligen att gå händelserna i förväg. Men jag tror att det blir avslag på detaljplanen för betongen, och nej till försäljningen av skogstomten. Men ja till detaljplanen för skogstomten.