Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C bäddar för att åka ur riksdagen

Ska det behövas tre kvinnor för att sänka Centerpartiet?

Först ut på plan var Maud Olofsson som 2006 lämnade landsbygden till förmån för Stureplanscentern. Hon trodde att hon skulle göra om samma bravad som Fälldin gjorde en gång i tiden men den tiden är förbi för länge sen.

Då tar Stureplanarna över med den tokliberala Annie Lööf och Centerpartiets opinionssiffror sjönk som en sten efter hennes nya programförklaring som hon fick revidera mycket av, men hennes trovärdighet är förbrukad som partiledare efter alla grodor som har poppat ut ur hennes mun.

Vem ska Centerpartiet sätta sitt hopp till i framtiden? Är det Cuf:s Hanna Wagenius som ska ta över? Då stundar det ett mörker för partiet efter alla hennes drogliberala uttalanden om att släppa cannabis och marijuana fritt på apotek, det gynnar väl inte partiets jordnära identitet.

Hon hånade ett partis förstamajdemonstration och kallade det för ett zoombieaktigt vänsterpropagandatåg. Hur kan man göra en sådan djupdykning som ordförande i CUF genom att uppmana att ta bilder och tagga på #thewalkingred? Då kan man undra var gränsen går.

Partiet har bäddat en längre tid för att åka ur riksdagen med en massa fadäser från topparna i partiet.

Trovärdigheten ökar väl inte av Maud Olofssons vägran att ställa in sig till KU-förhören. Hon tycks stå över det mesta, hon fick en ministerpost. Vad fick partiet genom sin medverkan i alliansen?

Bondeförbundare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel