Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(C) hoppfulla efter mjölkmöte

– Det känns som att vi tagit steg i rätt riktning. Vi fick definitivt gehör för våra åsikter.

Det säger riksdagsledamot Per Åsling (C) efter att under tisdagen mött livsmedelsverkets generaldirektör Stig Orustfjord.

Syftet med mötet var att diskutera konsekvensen av förslaget om att förbjuda försäljning av opastöriserad mjölk till privatpersoner.

Förslaget att förbjuda försäljning av opastöriserad mjölk skulle få till konsekvens att privatpersoner inte kan göra ostkaka och grynost enligt historiska recept, menar Centerpartiet.

Centerpartiet och ett antal inbjudna ostkake-entusiaster påtalade att man bör värna den regionala matkulturen och snarare satsa på information än förbud.

– Dagens samtal gick i god ton och vi presenterade våra invändningar. Jag hoppas och tror att vi ska kunna hitta en lösning på frågan, säger Per Åsling.

Efter nyår väntas Livsmedelsverket presentera ett slutgiltigt förslag.

– Förhoppningen är att man tar med sig det vi nu sagt och väljer en linje där man formulerar krav på information till den som köper mjölken istället för ett förbud att sälja, säger Åsling.