Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C måste bestämma sig

Den 14 maj uppmanar Mona Modin Tjulin (S) på Åsikter politikerna i Östersund att bestämma sig vad gäller Lillänge.

Jag antar att det är framför allt Centern hon tänker på, eftersom övriga partier tydligt tagit avstånd från ytterligare utbyggnad av handelsplats Lillänge, och nu gäller det att få C med på tåget.

Just C är ju det parti som tycks ha svårt att bestämma sig i frågan och nu säger man att man satt halt för nyetableringar i Lillänge till dess centrumhandeln utretts ytterligare. Vad innebär det egentligen?

En utbyggnad av Lillänge vid betongstationen innebär självklart ökad trafik. Hur stämmer det med Centerns miljöpolitik?

Ledande centerpartister säger sig också värna det småskaliga; landsbygden och Östersunds centrum, samtidigt som man är för nya stora handelsetableringar.

Men kanske är det så att man, precis som Modin Tjulin säger, måste bestämma sig. Kanske är det så att dessa två synsätt inte går att kombinera i praktiken.

Kanske är det så att C måste lyssna på sina medlemmar och välja det som ligger närmast partiets ideologiska kärna.

Socialdemokraterna har under sin tid i rådhuset drivit igenom flera jätteprojekt och jag tänker då framför allt på Stortorget och arenabygget på Stadsdel Norr.

Det finns hos S en tro på och lust till det storvulna, gärna initierat från något storbolag med säte i södra Sverige eller utomlands, vilket rimmar väl med en utbyggnad av Lillänge. Jag trodde inte att C lockades av samma sak?

Varför ska jag rösta på Centern?