Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C missgynnar kvinnor och unga

Annons

Centerpartiets politik missgynnar och skapar negativa följder i ungdomars rätt till heltidsjobb med riktiga löner så att de kan försörja sig själva och ges möjligheten att flytta hemifrån.

Varför ska ungdomar göra ett arbete där de har samma arbetsuppgifter som äldre men får mycket lägre lön?

Samtidigt som C vill försämra för ungdomar ska också Las (lagen om anställningsskydd) urholkas.

Fackföreningar har under lång tid stridit för att skapa tryggare anställningar men detta vill C skrota. Annie Lööfs idéer leder till otryggare anställningar där arbetsgivarens godtycke avgör om du har jobb i morgon eller inte.

Att ge mer makt till företagsägare och riskkapitalister och försämra arbetsvillkoren och tryggheten för anställda och ungdomar är att vända sig om och backa in i framtiden.

Centern är det parti som är sämst när det gäller att föra en politik för jämställdhet mellan män och kvinnor.

Forskning och statistik visar att kvinnor även i dag tar störst ansvar för sysslor i hemmet samtidigt som de förvärvsarbetar.

Rut-avdraget som C så varmt värnar om är egentligen en stor kvinnofälla. Rut-avdraget har skapat företag inom städbranschen där framför allt kvinnor anställs och utnyttjas med otrygga arbetsvillkor och minimilöner samtidigt som företagsägarna tar ut miljontals kronor i vinst.

På vilket sätt ökar detta jämställdheten mellan könen, Annie Lööf?

Rösta på Vänsterpartiet, vi vill sätta stopp för orättvisa löner och anställningsvillkor för ungdomar och kvinnor, lika lön för lika arbete ska gälla.

Vi vill också sätta stopp för att riskkapitalister ska tjäna pengar på våra skattemedel. De ska gå till att anställa människor inom sjukvården, äldrevården, förskolor och skolor.

Reidar Lunde (V)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel