Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C- och V-protester mot nya SJ-tider

Åres kommunalråd Eva Hellstrand (C) och Östersundsvänsterns Nisse Sandqvist protesterar båda mot SJ:s nya tider mellan Östersund och Stockholm.

Oberoende av varandra har Eva Hellstrand från Undersåker och Nisse Sandqvist från Torvalla reagerat hårt mot SJ:s tidtabell från och med 12 december.

Där går morgontåget från Östersund nästan en timme tidigare än nu och anländer en timme senare än nu till Stockholm.

– Det är helt otroligt att deras trafikplanerare så skamlöst ger sig på inlandsresenärerna som nu, säger Nisse Sandqvist.

Jämfört med morgontåget som nu kör till Stockholm på fem timmar kommer det från lucia att ta nästan sju timmar. Avgångstiden blir 04.50 och ankomsttiden 11.40.

Dessutom pekar han på att kvällståget från Stockholm mot Östersund tar motsvarande två timmar längre tid.

– Klockan 22.35 går det inte att åka sista bussen till Krokom.

I ett pressmeddelande skriver Nisse Sandqvist att han just nu upprörs mer av detta än av upphandlingen av äldreomsorg i Östersund och frågan om den planerade multiarenan i Stadsdel Norr.

Eva Hellstrand delar Nisse Sandqvists upprördhet.

– Eftermiddagståget, som i dag anländer 21.20 till Östersund, kommer efter tidtabellsskiftet 22.35! Kraftfulla försämringar med andra ord, skriver hon i ett pressmeddelande.

Hon fruktar också att tågtrafiken mot Åre kommer att försämras.