Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C resonerar konstigt om Bromma

Centern har ett konstigt sätt att resonera kring Bromma. För bara några månader sedan gick man till val som ett grönt parti, men nu tar man tydligt ställning för bevara ohållbara transporter.

Om vi ska uppnå EU:s mål om en minskning av växthusgaser med 40 procent till 2030 måste vi även flytta en del flygresenärer till mer hållbara transporter. Klimatfrågan som är en av mänsklighetens viktigaste utmaning vill man förhandla bort till förmån av ökad tillväxt.

Redan nu har många offentliga och privata aktörer tydliga resepolicyer där flyg- och bilresor ska ersättas av tåg och kollektivt samtidigt som allt fler väljer resefria möten. En ökad användning av videomöten minskar utsläpp av klimatgaserna, sänker reskostnader och är tidseffektiva.

Brommas utsläpp förvärras då cirka 80 procent av alla resande tar bilen till och från flygplatsen. Att leda all flygtrafik genom Arlanda är även bättre ur ett resenärsperspektiv.

För Östersund är det viktigt med bra kommunikationer i första hand, inte att det finns flygförbindelser med en specifik flygplats.

För besöksnäringen är det viktigare att nattåget finns kvar och att övriga tågförbindelser är prisvärda och tillförlitliga alternativ till både bil och flyg.

Florian Stamm (MP)

gruppledare

Karin Thomasson (MP)

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel