Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C satsar på landsbygden

Annons

För oss finns det två tydliga skäl till varför vi ska satsa på den svenska landsbygden. Det ena är jobb och det andra skälet är rättvisa.

Uträkningar som Centerpartiet låtit göra visar att det finns en potential på 3 587 jobb i Jämtlands län om vi bara vågar satsa och ger rätt förutsättningar. Denna potential vill vi satsa på till skillnad från oppositionen som satsar på en stor skattechock mot jobben och landsbygden.

Sverige har potential till fler bönder och mer matproduktion. Det svenska lantbruket är också en av de mest hållbara i världen. Bland annat använder vi mycket mindre antibiotika i och med vårt starka djurskydd, något som minskar risken för antibiotikaresistens.

Den svenska mjölkproduktionen ligger också i framkant där en liter svensk mjölk släpper ut ungefär hälften vad genomsnittet är i Europa.

Det är också i de mindre orternas Sverige som många av våra nya företag och idéer växer fram. Det är i små- och medelstora företag som fyra av fem nya jobb skapas.

För oss är det viktigt att vi har bra förutsättningar för företagande så att människor vågar satsa på sina idéer, startar ett företag och kanske anställer en eller flera personer.

Tyvärr verkar oppositionen inte se potentialen på den svenska landsbygden. Från deras kant haglar i stället förslag som alla kommer göra det svårare och dyrare att bo och verka på den svenska landsbygden.

Det föreslås kilometerskatter på transporter, höjda skatter och avgifter för företag, inte minst för att anställa ungdomar. För lantbrukare kommer man också att drabbas av en skatt på handelsgödsel och skogsbruket står inför en anstående regeldjungel, där det administrativa krånglet kraftigt kommer att öka.

Vi vill i stället satsa på den svenska landsbygden. I verktygslådan har vi ett rekordstort landsbygdsprogram. Vi vill med sänkta kostnader för företagande göra det enklare att anställa ungdomar.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som entreprenör eller familjeföretagare att kunna bruka jorden, bruka skogen eller driva ditt företag i stället för att vara försjunken i administration och regler.

Stärkt framtidstro på den svenska landsbygden kräver en närodlad politik som ser möjligheterna i hela landet.

Eskil Erlandsson (C)

landsbygdsminister

Per Åsling (C)

riksdagsledamot

Eva Hellstrand (C)

regionrådskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel