Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C skönmålar verkligheten

Kommunalrådet Carina Asplund (C) skriver att C-medlemmarna diskuterat utökningen av handelsområdet Lillänge och kommit överens om att säga halt för utökningen.

Samtidigt framhåller hon som taleskvinna för centerpartisterna som ibland finns i Rådhuset att ”det är inte alla som anser att en utveckling av Lillänge skulle vara en katastrof, många tycker faktiskt tvärtom att det skulle vara ett lyft för Östersund”.

Den 28 maj beslöt en majoritet i miljö- och samhällsnämnden att, på grund av brister i förslaget, inte skicka detaljplanen för "betongen" vidare till fullmäktige för antagande.

Den 3 juni skriver Asplund igen att C hela tiden har försökt att konstruktivt delta i processen om betongstationstomten i Lillänge, och att man tagit rådet att skapa halt i processen baserat på medlemsmötet och omsorgen om småföretagarna i vår stadskärna.

Jag tycker det är på sin plats att komplettera denna skönmålning av verkligheten med att påpeka att beslutet att stoppa den bristfälliga detaljplanen för betongen hade kunnat fattas redan i slutet av april, om inte en av centerns två ledamöter i nämnden, liksom vid beslutet i maj. röstat mot detta förslag från FP, M, V och MP.

Om det är konstruktivt att Centerns ledmöter röstar olika i väsentliga frågor för kommunens utveckling, och att det är svårt att veta var man har partiet, får väl väljarna ta ställning till i höstens val.

Vi i Folkpartiet har konsekvent hävdat att utbyggnaden av handeln, som vi är positiv till, inte ska subventioneras med skattepengar, ska vara genomtänkt och inte ske på bekostnad av stadskärnan.

Det är oansvarigt att dessutom, som den styrande majoriteten i kommunen ville, strunta i befogade invändningar från Trafikverket och länsstyrelsen mot innehållet i det aktuella detaljplaneförslaget.

Vi vill se över handelspolicyn och underlätta för befintliga företagare att utveckla sina verksamheter och fastigheter både i Odenskog och på andra platser i kommunen för att nå den tillväxt som vi alla vill ha.

Lennart Ledin (FP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel