Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C vill förbättra företagsklimatet

Ragunda kommun blev nyligen utsedd till "länets klättrare” i Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet i svenska kommuner.

Det är bra. Företagsklimatet är ju faktiskt helt avgörande för att göra kommunen attraktiv för företag, och de är ju företagen som skapar jobben och därmed också pengar till vår gemensamma välfärd.

På ledarplats i ÖP hyllas Terese Bengard och S som ansvariga, vilket jag anser är en felaktig analys.

Centerpartiet valde redan 2010 att det är viktigare med resultat för Ragunda kommun, än att synas i media och sant är att vi inte varit särskilt högljudda.

Samtidigt är det tydligt att Centern och kanske framför allt Micke Westins enträgna och nödvändiga arbete för ett bättre företagsklimat faktiskt också har gett resultat.

Det finns ändå anledning att fundera över hur bra placeringen egentligen är. Plats 222 av 290 är fortfarande den nedre tredjedelen av alla svenska kommuner. Jämfört med länet är vi fortfarande på den nedre halvan.

Det är bra att vi klättrar men det är ännu viktigare att vi fortsätter att fokusera på att förbättra företagsklimatet. Det tänker jag och Centern fortsätta vara garanten här i Ragunda kommun.

Annika Forström Nordvall

1:a på C:s kommunlista i Ragunda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel