Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C vill granska myndigheterna

Centern i Jämtlands län föreslår att det i länet startas en särskild granskningskommission för att titta på hur de statliga verken och myndigheterna minskar verksamheten i landsorten.

Annons

– Vi måste starta en granskningskommission innan det är dags för en haverikommission, säger riksdagsledamoten Per Åsling som är ordförande för Centerpartiet i Jämtlands län.

Han och hans partikamrater lokalt hävdar att många myndigheter på senare är har koncentrerat sin verksamhet till Stockholm, och samtidigt minskat närvaron på andra orter i landet utanför storstäderna.

Men de vill ändå inte att riksdagen beslutar att flytta ut myndigheter från Stockholm, som faktiskt skedde på 1970- och 1980-talen då bland annat dåvarande Banverket och Vägverket flyttade till Borlänge.

De myndigheterna har slagits ihop till Trafikverket, som fortfarande har sitt säte i Borlänge.

– Detta handlar inte om att vi vill ha någon utlokaliseringspolitik, utan att vi ser risken i att Sveriges myndigheter tappar sin robusthet. Om hela Sverige ska fungera måste också dess myndigheter finns i hela Sverige, skriver Per Åsling i ett pressmeddelande.