Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C vill granska myndigheterna

Centern i Jämtlands län föreslår att det i länet startas en särskild granskningskommission för att titta på hur de statliga verken och myndigheterna minskar verksamheten i landsorten.

– Vi måste starta en granskningskommission innan det är dags för en haverikommission, säger riksdagsledamoten Per Åsling som är ordförande för Centerpartiet i Jämtlands län.

Han och hans partikamrater lokalt hävdar att många myndigheter på senare är har koncentrerat sin verksamhet till Stockholm, och samtidigt minskat närvaron på andra orter i landet utanför storstäderna.

Men de vill ändå inte att riksdagen beslutar att flytta ut myndigheter från Stockholm, som faktiskt skedde på 1970- och 1980-talen då bland annat dåvarande Banverket och Vägverket flyttade till Borlänge.

De myndigheterna har slagits ihop till Trafikverket, som fortfarande har sitt säte i Borlänge.

– Detta handlar inte om att vi vill ha någon utlokaliseringspolitik, utan att vi ser risken i att Sveriges myndigheter tappar sin robusthet. Om hela Sverige ska fungera måste också dess myndigheter finns i hela Sverige, skriver Per Åsling i ett pressmeddelande.