Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Calle höll lekstuga i sprinten

Om Calle Halvarsson haft två otursdagar fredag-lördag, tog han revansch med besked i söndagens sprint. Han gjorde lite som han ville i mellanheaten och trots ett tidigt fall i exempelvis kvartsfinalen, gick han lätt vidare och vann finalen lätt.

Annons

Vi minns förstås hur han i fredags torskade med 0,4 sekunder mot Johan Olsson. Det följdes av 0,7 sekunders nederlag på lördagen mot skidskytten Fredrik Lindström.

Men på söndagen hade han marginalerna på sin sida. Eller rättare sagt: Både hans styrka och snabbhet var i princip överlägsen hans konkurrenter.

I kvartsfinalen var han nere för räkning, men kom upp igen, gick ikapp och förbi fältet. I semifinalen var han ännu bättre för att i finalen lägga sig sist, bevaka fältet och först i sista kurvan före upploppet sträcka ut det som behövdes för att passera polacken Maciei Starega.

OS-tvåan Teodor Peterson, numer i IFK Umeås tävlingsdress, förmådde inte ta sig förbi polacken, men tog sista pallplatsen som näst bäste svensk.

Sen var det Carl Quicklund på fjärdeplats. Östersundaren såg rapp ut hela dagen.

– Det var annat än i fredags då inget stämde, analyserade Carl, som åkte riktigt skralt i det klassiska milloppet.

Men han fick i gång kroppen i perfekt timing till söndagssprinten. Nu lär det bli landslaget nästa till Kuusamo, för förbundskaptenerna måste nog plocka med den unge ÖSK–aren utifrån hans bedrift här i Bruksvallarna. Plus att tränarna erfarenhetsmässigt också vet att Quicklund sannolikt blir bättre och bättre. Vi minns exempelvis att han åkte mycket bra under fjolårets Tour de Ski.