Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Camilla från Sundsvall hittade hem i Nashville – titta in i den fantastiska sydstatsvillan

Från reklambranschen i Sundsvall till konsult i USA.
Camilla Jackson, tidigare Boström, har hittat hem i Nashville.
Vi fick en smygtitt i hennes amerikanska drömvilla – med "game rooms", stora eldstäder och en veranda med sydstadscharm.

Läs också:

Titta in i frisörprofilens funkisvilla i city – ett av de mest välbevarade funkishusen i Norrland

Unik lista: Här är områdena i Sundsvall som ökat mest i pris

Trend: Så inreder vi 2016 - inredningsdesignern från Sundsvall tipsar

Många känner igen Camilla Jackson från tiden då hon jobbade med Våning & Villa. Hon var med och startade tidningen för tio år sedan.

– Jag arbetade på reklambyrån Ide & Reklam och vi beslutade att vi ville göra ett magasin som inkluderade alla mäklare och deras aktuella objekt som var till salu, tillsammans med artiklar som inspirerade när det gäller inredning eller tips om hur man renoverar och underhåller sitt boende. Vi mötte alla mäklare tillsammans och det var nog lite spänt från början, när de som var konkurrenter skulle samsas. Men när vi förklarat vår idé var alla ganska snart med noterna.

Hur jobbade ni från början, vad minns du från den tiden? 

– Jag minns att vi fick mycket uppmärksamhet, magasinet var efterfrågat och efterlängtat. Många tyckte att det var roligt att se vilka hus som var till salu, läsa om vilka som sålts till höga priser och samtidigt få idéer som de kunde ha nytta av i det egna boendet, även om de inte själva funderade på att flytta just for tillfället.

Var det svårt att hitta människor att göra reportage om?

– Nej, det tycker jag inte, Sundsvall har så många intressanta hus och människor, det var definitivt inte ont om spännande, inspirerande och vackra historier att dela med läsarna.

Läs även: Titta in i frisörprofilens läckra funkisvilla med unika detaljer

Är det något hem eller någon person som du minns särskilt väl? 

– Oj, många! Under en period gjorde vi ett nummer varje månad så jag hade förmånen att få möta många profiler som var generösa nog att visa upp sina hem. Men om jag ska välja någon sa måste det bli Agnetha Esping, vi gjorde ett reportage om hennes boende på ön Trinidad i Västindien och berättade också att hon skulle flytta tillbaka till Alnö, Sundsvall och att staden åter skulle få ta del av hennes otroliga kreativitet och stilkänsla genom hennes nya inredningsföretag. Det spelar ingen roll om Agnetha inreder ett hem, en restaurang eller ett köpcentrum, hon lyckas alltid skapa harmoni med färg och form. 

Begåvade konstnären Christian Beijer hade såklart också en otroligt läckert inredd funkisvilla. Jag kommer ihåg att han hade ett lackerat svart betonggolv i köket som var oerhört attraktivt och kändes nytt och annorlunda. Ewa-Lena Persson är också en Sundsvallsbo med exceptionell känsla for att skapa vackra rum, genomtänkta och fyllda av harmoni.

Finns det något speciellt minne som har fastnat?

– Jag minns att var jag än befann mig sa höll jag alltid utkik efter spännande och vackra hus som vi kunde ha på vår framsida. Det beslutades att första sidan aldrig skulle vara en bild på ett hus som var till salu för att ingen av stadens mäklare skulle få en fördel på det viset, så det gällde att alltid vara på hugget. Många gånger knackade vi på hos främlingar för att be om lov att fotografera deras hem. Vi hade en tävling också där fulaste huset fick material till att måla om, det var kul.

Vad gör du nuförtiden? Hur hamnade du i USA?

– Jag driver mitt eget företag Jackson Communications LLC i Nashville, Tennessee och arbetar som konsult med olika uppdrag inom reklam och kommunikation. Min make är amerikan och det var ganska naturligt att vi valde att bo här i USA då hans jobb inte var flyttbart på samma sätt som mitt.

Hur bor du nu?

– Vi har en villa med plats for alla barnen (tillsammans har vi fem). Vi gillar också att bjuda hem släkten och våra vänner på middagar och naturligtvis kompisgänget på "football sunday" när det är säsong för det, så det krävs en del utrymme.

Hur skulle du beskriva stilen?

– Basen är typiskt amerikansk med en genomgående sydstatsatmosfär. Det är generösa ytor med bekväma möbler, mysfaktorn är hög samtidigt som vi har mixat det med spännande konst och personliga detaljer.

Vad har du för favoritrum hemma?

– Jag älskar vår veranda, vädret här är underbart så vi tillbringar mycket tid där året runt. Vi har en öppen spis där också, så skulle de bli kyligt en vinterkväll kan man alltid tända en brasa. Inomhus så gillar jag våra två "game rooms", där man både kan spela olika spel själv eller följa aktuella fotbolls- och hockeymatcher på storbilds-tvn. Vi älskar amerikansk fotboll där vi tyvärr lever på hoppet... ha, ha. Men vårt hockeylag Nashville Predators är kanonbra, vi har fyra killar från Sverige och laget bär färgerna gult och blått! Det är extra kul.

Finns det något med Sundsvall som du saknar?

– Det är väldigt nära till allt i Sundsvall, man kan cykla eller promenera till affärer eller restauranger, det var både trevligt och praktiskt.

Kommer du flytta tillbaka till Sundsvall någon gång?

– Nej, Sundsvall har en vacker stadskärna och många av mina finaste vänner bor där, men jag har hittat hem på alla sätt och vis här i Nashville, Tennessee.